onsdag 12 oktober 2011

VM och Medelhavscupen i Frankrike

I lördags började färden ner till Cazalis i Frankrike för VM och Medelhavscupen för stående fågelhundar. Vi som åker från Sverige är jag, Jimmy Johansson med Elsa (Hedängens G-Tosca), Peter Nilsson med Pålamalmens Elva och Tommy Wingren med Pimens Ramses. Efter en lång resa på nästan 230 mil kommer vi fram till hotellet som ligger i Langon ca 2 mil från Cazalis som är centralort för tävlingarna.
Efter lite frågande fick vi reda på att alla tävlingar går i skog i år så det är tur att vi tränat lite extra fält! Det var inte vad vi tänkt oss men det är bara att göra sitt bästa och hoppas att allt går bra.
Igår, tisdag var det första dagen på Medelhavscupen och först ut var Tommy med Ramses och tyvärr hittade han ingen fågel. Näst ut på tur var jag och Elsa och hon jobbade på riktigt bra och höll bra kontakt men tyvärr hittade inte heller hon någon fågel. Sist ut av oss svenskar var Peter och Elva som även hon inte hittade någon fågel. När alla var provade ville domarna se de svenska ekipagen igen vilket betyder att alla går för högre priser. Varken Ramses eller Elsa hittade någon fågel och Elva åkte tyvärr ut på en stöt.
Under prisutdelningen fick de nordiska ekipagen beröm av domarna då de tyckte våra hundar jagade bra.
Idag, onsdag är nya tag som gäller i Medelhavscupen och vi hoppas på bättre tur med fågel idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar