söndag 28 oktober 2012

VM i Serbien

Årets VM gick av stapeln i serbien och Elsa och Jimmy tävlade både i fält och St Hubertus. Under torsdagen var det invigning i Nis som var huvudort under VM. Med mycket pompa och ståt presenterades alla länder och deras deltagare och svenska laget bestod utav jag, Jimmy, Tommy Wingren, Tommy Andersson och Anders Due.
© Fasanvingens kennel
Under fredagen inleddes tävlingarna på fält och jag och Wingren hamnade i samma grupp medan Due och Andersson hamnade i den andra gruppen. Vädret under dagen var mer utav en solsemester än en jaktdag och det var över 30 grader i skuggan och ingen vind. Elsa gick bra i sitt släpp men fick inte till fåglarna och detsamma var det för de övriga i svenska laget. När dagen var över fanns det endast en pristagare av alla 64 startande.

© Fasanvingens kennel
På lördagen var det dags för St Hubertus och vi startade med en resa på 20 mil till provmarkerna. Väl där var det en ny invigning som var ännu större än torsdagens invigning och en än större publik. Elsa gick riktigt bra i värmen och fick dessutom extra tid utav domarna och till sist lyckades hon nypa fast en fasan i ett majsfält. Tyvärr reste jag på lite för långt håll och sköt bom och dagen var över. För Wingren gick det bättre som fällde en fågel och satte nytt personligt rekord och blev 3:a i sin grupp. I St Hubertus slutade vi som lag på 8:de plats och Danmark vann.
Sista VM-dagen var på söndagen och solen stod högt på himlen och lite vind. Även denna dag gick Elsa bra i värmen men partnern var först på fågel och vi hittade ingen mer efter det och inte någon utav de andra i laget heller.
Vinnare av årets VM på fält blev i år Italien och de var dessutom ensamma på prispallen!
Trots att det inte blev några högra placeringar under årets medelhavscup och VM är jag väldigt nöjd med Elsa arbete under alla dagarna.
Ett stort tack till Daniel och Toni för gästfriheten som lät oss bo hos dem under vistelsen!

© Fasanvingens kennel
 
© Fasanvingens kennel


© Fasanvingens kennel
© Fasanvingens kennel
© Fasanvingens kennel
© Fasanvingens kennel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar